Foto: epa.eu

Felix Neureuther nakon Levija

"Prije par dana nisam zamišljao da mogu biti ovako brz"

Felix Neureuther zbog problema sa leđima propustio je početak sezone, ali se novoj sezoni Svjetskog kupa pridružio na pravi način.

Njemački skijaš je u drugog utrci sezone već stigao na pobjednički podijum, a treće mjesto u Leviju je sasvim sigurno velika motivacija.

Treće mjesto dobija na vrijednosti pogotovo zbog činjenice da je Neureuther nakon prve vožnje današnjeg slaloma u Leviju dio na 8. mjestu. 

"Samo prije nekoliko dana nisam uopšte razmišljao da bih mogao biti ovako brz, pogotovo zbog toga što ovdje nikada nisam dobro skijao, ali stvari su se promijenile prije dva dana. Pronašao sam pravo rješenje i pomislio sam da bi ono moglo biti dovoljno za mjesto na podijumu. Ipak, Henrik i Marcel danas su bili klasa za sebe, tako da u narednim danima imam na čemu poraditi", rekao je Neureuther nakon utrke u Leviju.

Nije Felix bio razočaran treći mjesto, a i kako bi kad je trenirao jako kratko.

"Trenirao sam svega 10 dana, ali sam konstantno uspijevao da napredujem. Današnja utrka daje mi samopouzdanje i služi kao dokaz da i u narednim sedmicama mogu još dodatno napredovati", objasnio se Neureuther koji je za 0.01 završio ispred Norvežanina Sebastian-Fossa Solevaaga, koji je završio četvrti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.