Stigli do pete pobjede

Real 'na mišiće' slavio protiv Žalgirisa

Real Madrid je na gostovanju kod Žalgirisa pružio još jednu neuvjerljivu partiju ali na kraju ipak upisao pobjedu. U neizvjesnoj završnici više uspjeha imao je madridski tim koji je slavio rezultatom 68:66.

Početak utakmice pripao je Realu koji je nakon prve četvrtine imao vodstvo 24:14. Interesantno, isti rezultat samo u korist Žalgirisa viđen je i u drugoj dionici tako da se na odmor otišlo sa nerješenim rezultatom.

U trećoj četvrtini Žalgiris igra bolje i taj period igre pripao je litvanskom timu koji u posljednju četvrtinu ulazi sa prednošću od četiri poena. Ipak, na kraju je slavio Real koji je u posljednjoj četvrtini rezultatom 15:9 došao do pobjede od dva poena razlike.

Sergio Rodriguez je predvodio Real Madrid sa 14 ubačenih poena, dok su u redovima Žalgirisa daleko najbolji bili Anderson i Jankunas sa 21, odnosno 17 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, grupa A:

Žalgiris - Real Madrid 66:68 (24:14, 14:24, 19:15, 9:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.