Donio Cityju zlata vrijednu pobjedu

Aguero po ko zna koji put heroj Manchester Cityja

Fantastičnu utakmicu gledali smo večeras na Etihadu gdje su se sastali Manchester City i Bayern. Pobjedu od 3:2 je u ludoj završnici ostvario domaći tim, a najzaslužniji za to je magični Sergio Aguero koji je postigao hetrik.

Počelo je loše za Bavarce koji su već u 20. minuti ostali sa igračem manje. Benatia je skrivio jedanaesterac zbog čega je isključen iz igre, a siguran sa bijele tačke bio je Sergio Aguero. Bayern je imao desetoricu igrača ali je uprkos tome stigao do potpunog preokreta do poluvremena. Prvo je Xabi Alonso iz slobodnog udarca u 40. minuti pogodio za 1:1, da bi prednost Bavarcima donio Lewandowski golom u posljednjim trenucima prvog dijela igre.

U nastavku utakmice Bayern je gospodario terenom i sa igračem manje što se nije mnogo osjetilo u njihovoj igri, a na prava uzbuđenja čekalo se do samog kraja. Cityjev heroj ponovo je bio nevjerovatni Aguero koji je sa dva gola u finišu ponovo donio osmijeh na lice navijačima Građana.

U 85. minuti je Aguero postigao pogodak za 2:2 da bi potom u prvoj minuti sudijske nadoknade kompletirao svoj hetrik i potpuni preokret Cityja koji je došao do zlata vrijedne pobjede.

Sada je situacija u grupi E vrlo zanimljiva jer će u posljednjem kolu svi imati šansu za prolaz. Bayern će naravno ostati prvi, a prava borba očekuje se u duelu Rome i Cityja koji će se igrati u Rimu. Ne treba zaboraviti ni CSKA koji će gostovati u Munchenu.

Liga prvaka, grupa E:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester City - Bayern 3:2  (Aguero 22', 85', 90+1' - Alonso 40', Lewandowski 45')

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.