Foto: EPA

Grupa D Lige prvaka

Borussia nemoćna na Emiratesu, poraz Galate u Briselu

Edmir Škorić

Arsenal i Anderlecht slavili su domaće trijumfe u petom kolu grupe D Lige prvaka.

Arsenal je na Emiratesu ugostio Borussiju Dortmund. Nakon loših izdanja u Bundesligi, Milioneri su svoju nemoć pokazali i u sjevernom Londonu.

Samo što je počela utakmica, u drugoj minuti, Yaya Sanogo je pogodio za radost domaćih navijača. Topnici su do poluvremena zadržali prednost, a u nastavku su još jednim golom ovjerili trijumf.

Najbolji Topnik ove sezone, Alexis Sanchez, u 57. minuti postiže prekrasan pogodak udarcem sa 17 metara za konačnih 2:0. Arsenal je osigurao osminu finala, dok je BVB bio siguran putnik dalje i prije ove utakmice. 

U drugom susretu petog kola grupe D, Anderlecht je s 2:0 savladao Galatasaray, a oba gola na susretu postigao je Mbemba.. Imali su gosti svoje neke šanse, jako dobre, ali nisu uspjeli izbjeći i četvrti poraz, te ostaju na dnu tabele sa jednim bodom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa D, 5. kolo:
Anderlecht - Galatasaray 2:0 (Mbemba 44, 86)
Arsenal - BVB 2:0 (Sanogo 2, Sanchez 57)


Sanogo Gooal (1-0) Arsenal vs Borussia Dortmund... by livegooals
Alexis Sanchez Goal - Arsenal vs Borussia... by spotive29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.