Foto: EPA

Liga prvaka

Ronaldo za minimalac Reala, Redsi i dalje očajni

E. Škorić

Nogometaši madridskog Reala ostvarili su minimalnu pobjedu u Baselu u sursetu petog kola Lige prvaka.

Real je tek minimalno slavio u Švicarskoj, no Kraljevi su i dalje na stoprocnentnom omjeru, sa pet pobjeda iz pet utakmica uz 12:2 gol razliku.

Momčad Carla Ancelottija nije se previše trudila na St. Jakobu, igrala je onoliko koliko je dovoljno da se upiše pobjeda.

U prvom dijelu nije bilo pravih prilika. Real je, zapravo, jedinu i iskoristio. U 35. minuti je Karim Benzema nesebično asistirao Cristianu Ronaldu, koji je nastavio da igra u velikoj formi.

Basel je bio opasan u nastavku, imao je nekoliko šansi, no Navas je sačuvao svoju mrežu, dok su Ronaldo i Bale bili najopasniji po gol Vaclika, ali ostalo je 1:0. 

Liverpool se namučio u Bugarskoj protiv Ludogoreca. Redsi su bili blizu pobjede, a na kraju su osvojili samo jedan bod. 

Počelo je loše po goste iz Engleske kada je Abalo u trećoj minuti pogodio za 1:0. No, samo pet minuta kasnije lošu reakciju domaće odbrane koristi Lambert, a Henderson u 37. minuti postiže gol za preokret ne baš ubjedljivih gostiju.

Ipak, u samoj završnici Ludogorec je šokirao Redse. Gol za 2:2 postigao je Terziev u 88. minuti. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa B, 5. kolo:
Basel - Real M. 0:1 (Ronaldo 35)
Ludogorec - Liverpool 2:2 (Abalo 3, Terziev 88/ Lambert 8, Henderson 37)


Cristiano Ronaldo Goal Basel 0 - 1 Real Madrid... by Football--Live

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.