Foto: EPA

Menadžer Cityja nakon utakmice

Pellegrini: Ovaj tim zaslužuje više poštovanja

Midhat Šljivak

Manuel Pellegrini, menadžer Manchester Cityja, zadovoljan je pobjedom nad Romom i plasmanom među 16 najboljih timova Evrope.

"Odigrali smo dosta solidan meč. Kontrolisali smo dosta dobro loptu i na pravi način smo rješavali situacije. Imao sam povjerenje u igrače i u ono šta mogu napraviti. Ovaj tim zaslužuje više poštovanja od medija", rekao je Pellegrini, te je dodao:

"Povjerenje je bilo ključno. U Manchesteru smo protiv Rome odigrali najlošiji meč u sezoni i izvukli smo remi. Ako ovako budemo igrali u narednim utakmicama, jednostavno moramo pobjeđivati", istakao  je Pellegrini.

Čileanac tvrdi i kako do februara neće razmišljati o Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"O Ligi prvaka ćemo misliti tek u februaru. Sada su nam misli usmjerene na Premier ligu", rekao je Pellegrini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.