Liga Prvaka

Žrijeb četvrtfinala Lige Prvaka

Edmir Škorić

Danas od 12:00 sati počeće žrijeb četvrtine finala Lige Prvaka, a u bubnju se, osim Engleske četvorke, nalaze još i Barcelona, Bayern, Porto i Villarreal.

U švicarskom Nyonu dobićemo četiri para četvrtfinala, koji će se sastati po prvi put 7. i 8. aprila, te u uzvratu sedam dana kasnije, odnosno 14. i 15. aprila.
Biće zanimljivo pratiti dali će se sastati neko od "Engleza", obzirom da čak polovina od osam najelitnijih europskih klubova dolazi sa Otoka - Arsenal, Liverpool, Chelsea i Manchester United.

Dakako, pomenutim klubovima meta su Porto i Villarreal, dok bi Bayern i Barcelona sigurno bili pravi izazov za klubove iz Engleske. Steven Gerrard, kapiten Liverpoola je nedavno izjavio kako u klubu žele Porto i Villarreal, te da nema smisla lagati. Naravno, svaki klub bi volio dobiti "autsajdere", i mnogo lakšim načinom doći do polufinala.

U 13:00 znaćemo sve parove četvrtfinala, a od osam ekipa koje se nalaze u bubnju, najmanje dva ili tri spektakla nas čekaju početkom aprila, sigurno.

Nemojte se iznenaditi ako se u četvrtfinalu sastanu četiri "Engleza", jer ne postoji više nemogućnost da se međusobno sastanu klubovi iz iste zemlje, ili oni koji su igrali u istoj grupi, u grupnoj fazi Lige Prvaka. Žrijeb direktno možete pratiti na UEFA-inoj službenoj stranici uefa.com

Prve utakmice polufinala Lige Prvaka igraju se 28/29. aprila, a uzvrati su sedam dana kasnije, tačnije 5/6. aprila. Finale se igra 27. maja na rimskom Olimpicu, a učešćem u nagradnim igrama našeg "Heineken Champions Planeta" možete biti jedan od sretnika koji će osvojiti put do Rima i VIP ulaz na ovaj fudbaslki spektakl.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.