TOP 16 faza Eurolige

Barca i Real zajedno u grupi, Zvezda opet s Galatom

Nakon završetka takmičenja po grupama, od Eurolige su se oprostili najslabije plasirani timovi dok su po četiri najbolja iz svake grupe izborili plasman dalje.

Tako su formirane dvije grupe u kojim će se naći po osam timova.

Na prvu se mnogo zanimljivijom čini grupa E koju čine: Real Marid, Barcelona, Maccabi, Panathinaikos, Galatasaray, Crvena zvezda, Žalgiris i Alba. Posebno se ističu dueli Real Madrida i Barcelone, ali i Zvezde i Galatasaraya koji će vjerovatno donijeti nove glavobolje organizatorima tih utakmica.

Poznato je da su ova dva kluba nedavno igrali svoj susret u Istanbulu koji je obilježen ubistvom jednog navijača gostiju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U grupi F nalaze se CSKA, Fenerbahce, Laboral Kutxa, Nizhny Novgorod, Olympiakos, Anadolu Efes, Unicaja i Emporio Armani. S pravom se može reći da je ova grupa mnogo manje atraktivna od prethodne, ali će sasvim sigurno i ona ponuditi zanimljive utakmice.

Posebno se to odnosi na duele koje će međusobno igrati CSKA, Fenerbahce i Olympiakos koji su prvi favoriti za najviši plasman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.