Foto: EPA

Real Madrid najbolji na svijetu

Kraljevi na svjetskom tronu!

M. Šljivak

Fudbaleri Real Madrida osvojili su titulu klupskog prvaka svijeta. Kraljevi su večeras u Marakešu u finalu Svjetskog klupskog prvenstva savladali argentinski San Lorenzo s 2:0.

Dominirao je Real u ovom susretu i na kraju je aktuelni prvak Evrope sasvim zaslužno stigao do titule prvaka.

Redale su se prilike pred golom San Lorenza u prvom poluvremenu. Cristiano Ronaldo je, očekivano, bio najveća prijetnja golu San Lorenza, ali se do prvog pogotka čekao sam finiš prvog poluvremena.

Toni Kroos u 37. minuti izvodi korner, a Sergio Ramos pogađa za prednost Reala od 1:0 u prvom poluvremenu.

Nakon šest minuta igre u nastavku Real je stigao do drugog gola, te je pitanje pobjednika bilo riješeno. Gareth Bale je šutirao, a lopta prolazi ispod golmana Torrica, te završava u mrežu za vodstvo Reala od 2:0.

Prilika do kraja je bilo još. Ipak, promjene rezultata nije bilo, pa je tim Carla Ancelottija stigao do titule prvaka svijeta.

Svjetsko klupsko prvenstvo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid - San Lorenzo 2:0 (Ramos 37', San Lorenzo 51')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.