Nova pojačanja u Kaknju

Rizvanović i Hasić novi igrači Mladosti

Dino Kurbegović

Nakon što smo u utorak prvi objavili da je trećeplasirana ekipa Prve lige FBiH u svoje redove dovela Aladina Isakovića, danas je ekipa Mladosti iz Kaknja jača za još dvojicu provjerenih igrača koji u svojim nogama imaju na stotine utakmica u Premijer ligi.

Narednih godinu dana dres Mladosti nosit će Mirza Rizvanović i Šerif Hasić.

Mirza Rizvanović 28-godišnji defanzivac u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao je za Žepče, Sarajevo, Zrinjski, Slobodu, Bratstvo, a u Kakanj stiže nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s Olimpicom, gdje nije bio zadovoljan minutažom kod trenera Mirze Varešanovića. Sigurno da je dovođenje ovog iskusnog igrača pun pogodak, a desna strana Mladosti će biti mnogo jača i sigurnija na proljeće.

Šerif Hasić 26-godišnji veznjak i nekada velika nada zeničkog Čelika u Mladost dolazi nakon pola sezone pauze zbog ozlijede. Ovaj Zeničanin je u svojoj karijeri nastupao za Čelik, Sinj, Slobodu, švicarski Kriens, Novi Pazar, Zvijezdu, Krajišnik, a posljednji klub mu je bio Podgrmeč.  Hasić može uspješno igrati na nekoliko pozicija u veznom redu, a najbolje se snalazi na poziciji zadnjeg veznog.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nakon ovih pojačanja koja su proteklih dana stigli u Kakanj, ne sumnjamo da rukovodstvo kluba ima velike ambicije u nastavku sezone, te da žele napraviti još jedan veliki rezultat i plasirati se u Premijer ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.