Rak rana Kraljevima

Podsjetili ih na Milano: Maccabi ponovo bolji od Reala

Večeras su se u reprizi finala Eurolige iz prošle sezone u Tel Avivu sastali Maccabi i Real Madrid. Baš kao i u Milanu, ponovo su mnogo više razloga za zadovoljstvo imali u izraelskom klubu koji je slavio sa XX:XX.

Real Madrid odlično otvara utakmicu i već nakon prve četvrtine stiče respektabilnu rezultatsku prednost (32:23). Do poluvremena je Maccabi pokušavao smanjiti zaostatak ali bezuspješno, pa se na odmor otišlo sa 54:46 u korist kraljevskog kluba.

U nastavku utakmice Maccabi mnogo bolji. Već nakon treće četvrtine prednost gostiju je spuštena na samo -1 da bi u posljednjoj četvrtini došlo do potpunog preokreta. Odlazio je Maccabi u par navrata na +6 a jednom čak i na +8, ali je susret ipak odlučivala penal završnica.

Više uspjeha imao je Maccabi koji je trijumfovao sa 90:86 i tako nanio Realu prvi poraz u TOP 16 fazi Eurolige.

Najefikasniji igrač susreta bio je Felipe Reyes sa 20 poena ali je to bilo nedovoljno za slavlje Madriđana. Ayon je ubacio 13, a Llul 11. Sa druge strane, pobjedničku ekipu predvodili su Schortsanitis i Haynes sa po 17 poena dok je Landesberg ubacio jedan manje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga:

Maccabi - Real Madrid 90:86

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.