Samo da se zna...

Bosanci ostaju kreatori najtežeg Bayernovog poraza od Vukova

Fudbaleri Wolfsburga su u petak u okviru prve utakmice 18. kola Bundeslige sa visokih 4:1 savladali aktualnog prvaka Bayerna. 

Prvu utakmicu u nastavku sezone izabranici Pepa Guardiole neće pamtiti po dobrom obzirom da su im Vukovi dobro naplatili visok poraz i bruku iz prošle sezone kada su Bavarci pobijedili sa nevjerovatnih 6:1. Ekipa iz Wolfsburga ne samo da je upisala nova tri boda, nego je i smanjila svoj zaostatak upravo za Bayernom, a sve zahvaljujući Dostu i De Bruyneu koji su postigli po dva gola za Vukove.

Iako je ekipa iz "grada folcike" upisala težak poraz od Wolfsburga, pamti najtrofejniji njemački klub i teže dana u duelima sa Vukovima. 

U 26. kolu bundesligaške sezone 2008/2009 Bayern je na Volkswagen Areni primio pet komada, a rezultat je glasio 5:1. U rekordnom poraz Bayerna od Wolfsburga duboko su urezana i dva bh. imena, Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke.

Rekordni poraz kluba iz Minhena počeo je u 44. minuti kada je Gentner pogodio za 1:0 na asistenciju Zvjezdana Misimovića. Samo nekoliko sekundi kasnije sumnjivim golom Luca Toni je izjednačio na 1:1.

U drugom poluvremenu sadašnji kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine poveo je Vukove u razbijanje Bayerna. Prvo je u 63. minuti donio novo vodstvo svom tadašnjem klubu, a samo tri minute kasnije na novu asistenciju Misimovića Džeko je bio precizan za 3:1.

Grafite je u 74. minuti je bio precizan za 4:1, a baš kao i Džeko, tri minute nakon svog prvog postiže i drugi gol na meču. Te majstorije brazilskog napadača sjećaju se svi, promiješao je odbranu Bayerna, a onda pogodio petom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ko je zaboravio kako su Vukovi u svojoj šampionskoj sezoni pregazili Bayern može se podsjetiti na ovom videu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.