Mnogi sezonu 2014/2015 neće pamtiti po dobrom

Najteži padovi u aktuelnoj skijaškoj sezoni

A. Haznadarević

Veliki Bode Miller je jučer doživio neslavan povratak na skijaške staze, te je umjesto povratka na sam vrh poretka skijaša Svjetskog prvenstva doživio povredu koja se kasnije ispostavila mnogostruko težom nego što je izgledalo. Sjajni američki skijaš nije jedina žrtva ove sezone...

Anders Bardal

Norveški skijaš-skakač Anders Bardal, zaradio je lom zgloba lijeve ruke tokom svog nastupa u Wisli. Pomenuta povreda udaljila ga je od ski skakaonica četiri do šest sedmica.

Bode Miller

Povratnička utrka veleslaloma na stazi Birds of Prey Golden Eagle u Beaver Creeku za američkog fantastičnog skijaša završila je na užasan način - s povratkom u bolnički krevet. Naime, posjekotina koju je zaradio ne samo da izgleda užasno, već se ispostavilo i to da krije presječenu tetivu čije saniranje je zahtijevalo hiruršku intervenciju.

Daiki Ito

Kvalifikacioni skok za učešće na završnici novogodišnje turneje "Četiri skakaonice", za Japanca Daiki Itoa je krenuo po zlu. Ipak, on je prošao bez težih povreda, te je uspio na svojim nogama napustiti skakaonicu.

Simon Amman

Fantastični Švicarac Simon Amman, najbolji je pokazatelj da ski skokovi nikada ne mogu postati potpuna rutina, te da svakom skoku treba pristupiti maksimalno ozbiljno bez opuštanja. Ovaj velikan je na posljednjem takmičenju novogodišnje turneje izgubio ravnotežu, te zaronio licem u snijeg. Ispostavilo se da je doživio teži potres mozga, ali da je na licu zaradio "samo" jake udarce, te je prošao bez lomova.

Nicholas Fairall

Američki ski-skakač Nick Fairall je zaradio stravičnu povredu kičme tokom kvalifikacija za posljednju stanicu novogodišnje turneje "Četiri skakaonice". Prema izvještajima, 25-godišnji skakač i dalje ne osjeća noge, a nije isključena ni najcrnja mogućnost ostanka u kolicima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.