Foto: EPA

Primera, 23. kolo

Real siguran protiv Deportiva, Ronaldo opet nije pogodio

Edmir Škorić

Real Madrid je u susrestu 23. kola španske Primere savladao Deportivo s 2:0.

Kraljevi su novom pobjedom zadržali prvo mjesto i drugoplasiranoj Barceloni su uspjeli otići na četiri boda, s tim što Katalonci imaju utakmicu manje.

Real je danas bio bolji, pa je zasluženo i očekivano ostvario pobjedu, no nisu izabranici Carla Ancelottija briljirali, kako smo već naučili od njih.

Bale je u 19. minuti pogodio prečku, a četiir minute kasnije Isco postiže lijep gol za 1:0.

Rezultat na semaforu se nije mijenjao sve do 73. minute, kada je Karim Benzema postavio konačnih 2:0 na asistenciju Cristiana Ronalda, koji je očito i dalje izvan prave forme, barem kada su u pitanju golovi.

Sve u svemu, Real je zadržao prvo mjesto na tabeli, Ronaldo je i dalje uvjerljivo prvi strijelac lige, ali Messi i Barca opasno prijeti. Što se Deportiva tiče, on je 12. sa 24 boda, a u timu iz La Corune je do 79. minute igrao bh. reprezentativac Haris Medunjanin.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 23. kolo:
Real - Deportivo 2:0 (Isco 23, Benzema 73)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.