Teletović je ubacio samo jedan poen

Četvrtfinala Eurolige

Barca izborila majstoricu, Mirza skroman

Košarkaši Barcelone deklasirali su večeras Tau Ceramicu u njihovoj Fernando Buesa Areni (84:63), pa će putnika na Final Four u Berlin odlučiti majstorica, odnosno peta utakmica. Trenutni rezultat je 2:2.
Naš Mirza Teletović nije se proslavio, a za nešto više od 25 minuta provedenih na parketu ubacio je samo jedan poean.

Bh. reprezentativac definitivno nije imao svoju noć i ništa mu nije polazilo za rukom. Promašio je svih pet šuteva iz igre, a zanimljivo pucao je samo „trojke“, dok je sa linije slobodnih bacanja imao polovičan učinak (1-2). Najefikasniji igrač utakmice bio je Igor Rakočević (21 poen), ali „keramičarima“ ni to nije pomoglo da ostvare pobjedu koja im je „čekirala“ kartu za Berlin. U pobjedničkom timu čak petorica igrača upisali su dvoznamenkast učinak (Jaka Laković 15, Gianluca Basile 13, Navarro 11, David Andersen 11 i Ersan Ilyasova 11).

Za razliku za Tau Ceramice, grčki klubovi, Panathinaikos i Olympiakos nisu dozvolili luksuz da igraju petu utakmicu i posao su završili večerašnjim pobjedama u gostima kod Siene odnosno Real Madrida.

Olympiakos je veoma neizvjesnoj utakmici slavio u Madridu pobjedu rezultatom 78:75, treću u seriju, koja je označila i plasman na Final Four. Najzaslužniji za ovaj trijumf bio je Bourousis koji je postigao 25 poena, te dodao šest skokova i dvje asistencije. Grci su do trijumfa stigli tek u posljednjoj dionici igre koju su riješili u svoju korist rezultatom 24:17.

Panathinaikos je tokom cijelog susreta protiv Montepaschija imao prednost, koju domaći nisu uspjeli ugroziti niti u finišu susreta Panata je na kraju slavila pobjedu rezultatom 91:84, plasiravši se tako na završnicu u Berlin.     

Rezultati
Tau Ceramica – Barcelona 63:84 (2:2 u seriji)
Real Madrid – Olympiakos 75:78 (1:3)
Montepaschi Siena – Panathinaikos 84:91 (1:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti