Pellegrini nakon Newcastle Uniteda:

"Ovo je bilo jako važno za Edina"

Napadač Manchester Cityja i fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, prekinuo je svoj golgeterski post u Premier ligi.

Kapiten naše najbolje selekcije bio je strijelac trećeg gola za Građane u domaćoj pobjedi od 5:0 nad Newcastle Unitedom. Dijamant je učestvovao i u prva dva gola svog tima. Penal iz kojeg je Aguero pogodio za vodstvo od 1:0 izborio je upravo Edin, dok je naš reprezentativac asistirao Samiru Nasriju za 2:0.

"Bilo je ovo jako važno za Edina. On je jedna od stvari koja je pomogao našem timu da se regeneriše, a Edin i Sergio su se tek vratili nakon povreda", rekao je nakon utakmice menadžer Manchester Cityja, Manuel Pellegrini, te dodao:

"Nije Edin samo postigao gol, on je odlično radio na terenu tokom cijele utakmice. Kako se povećava njegova minutaža na terenu, tako će se vratiti i u pravu formu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.