Okončana grupna faza

Poznati učesnici osmine finala Lige prvaka za rukometaše

Adnan Beganović

Kompletirano je posljednje 10. kolo grupne faze Lige prvaka za rukometaše, a plasman u osminu finala osigurali su Kiel, PSG, Zagreb, La Rioja, Barcelona, Kolding, Wisla Plock, Flensburg, Veszprem, Vardar, Rhein-Neckar, Montpellier, Kielce, Szeged, Dunkerque i Aalborg.

U grupi A večeras je odigran jedan susret. U Skoplju su snage odmjerili Metalurg i Zagreb, koji je slavio 22:20. Susret nije imao većeg rezultatskog značaja pošto je Zagreb bio siguran na 3. mjestu, a Metalurg je svoje izglede za plasman u osminu finala prokockao dosta ranije. Horvat sa pet pogodaka je bio najefikasniji kod pobjedničke ekipe, za koju se jednom u listu strijelaca upisao i naš Duško Čelica, dok je Buvinić sa šest pogodaka bio najefikasniji kod Metalurga.

U grupi B večeras su odigrana dva posljednja susreta, a Kolding je pobjedom nad Alingsasom (34:33) sačuvao 2. mjesto na tabeli. Spelllerberg sa sedam, te Andersson sa šest pogodaka su bili najefikasniji kod Koldinga, dok su Claar sa osam, te Frend Ofors i Gerdttson sa po šest pogodaka bili najučinkovitiji kod švedske ekipe. U direktnom okršaju za 3. mjesto Wisla je u Poljskoj savladala Flensburg (31:29). 

Veszprem je pobjedom nad Montpellierom okončao grupnu fazu takmičenja. Slavili su Mađari sa 34:20, a do pobjede u Francuskoj su ih vodili Marguc sa osam, te Gulyas i Ilić sa po četiri pogotka, dok je naš Terzič korektno odradio posao u odbrani. Kod francuske ekipe najefikasniji su bili Mackovsek i Simonet sa po četiri pogotka.

Najzanimljivije je bilo u grupi D gdje je Aalborg osvojivši bod na gostovanju kod Szegeda (23:23) osigurao nastup u osmini finala. Hegedus sa pet, Balogh, Blažević i Ilyes sa po četiri pogotka su bili najefikasniji kod Szegeda, dok su Larsen sa šest, te Tvedten sa pet pogodaka bili najučinkovitiji kod Aalborga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.