Pregled kompletnih nastupa Spahića i Džeke

Spahin Bayer u odličnoj prilici, sjajan posao Barce i Monaca

A. Haznadarević

Sinoćnjim pobjedama Spahićevog Bayer Leverkusena i Monaca, okončani su prvi dueli osmine finala Lige prvaka. Četiri odigrana susreta ove sedmice, donijela su pregršt zanimljivosti, te je potpuno jasno da će uzvratni susreti biti još eksplozivniji i zanimljiviji. Ono što nas posebno može radovati su sjajne partije dvojice predvodnika najuspješnije bh. generacije fudbalera Edina Džeke i posebno Emira Spahića.

Manchester City - Barcelona 1:2

Meč koji je u potpunosti pripao gostima iz Katalonije, uprkos pobjedi rezultatski ne otvara previše mogućnosti opuštanja timu sa Camp Noua. Ekipi Manuela Pellegrinija je jasno da su imali sreće ne primivši treći pogodak, te da još uvijek imaju šanse. Što se tiče Edina Džeke, on je svoj posao protiv Messija i ekipe odradio jako dobro, bio je igrač s najviše osvojenih lopti i šuteva na gol, a njegova izmjena i ubacivanje novajlije Bonyja u igru, Pellegriniju se obila o glavu.

Juventus - Borussia Dortmund 2:1

Torinski dio okršaja ove dvije velike ekipe, donio je fantastično prvo poluvrijeme u kojem su pala sva tri pogotka. Carlos Tevez i Morata su pogađali za Juve, dok je Reus bio jedini strijelac Dortmunda. Uzvratni susret koji će se igrati u Njemačkoj, za Juventus će biti veliki izazov jer pred jednim od najboljih navijača na svijetu nije lako zadržati prednost od jednog gola, te nas očekuje mnogo uzbuđenja u predstojećih 90 minuta.

Arsenal - Monaco 1:3

Za ekipu Arsenea Wengera, osmina finala Lige prvaka je već dugi niz godina nepremostiva prepreka. Ovoga puta navijači Topnika su doživjeli pravi šok na domaćem terenu, budući da su naprosto razbijeni od momčadi Ligue 1 Monaca. Sve što su igrači u crvenim dresovima uspjeli napraviti je počasni gol Oxladea-Chamberlaina u sudijskom vremenu, a onda je možda i posljednja nada ugašena neposredno pred posljednji sudijski zvižduk golom Ferreire.

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 1:0

Viceprvaci Evrope su poklekli na BayAreni pred fantatičnim Emirom Spahićem i saigračima. Upravo je predvodnik najuspješnije generacije bh. reprezentacije svih vremena najzaslužnija osoba za pobjedu Apotekara. S kakvom je lakoćom Spaha neutralizovao sve napade opasnih Madriđana najbolje govori njegovo proglašenje igračem utakmice, a bio je i više nego opasan po gol protivnika. Na kraju je presudu gostima lijepim golom donio mladi turski majstor Hakan Calhanoglu, te će u uzvratni susret ući sa lijepom prednosti u odnosu na Atletico.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.