Foto: gnkdinamo.hr

Kup Hrvatske

Hodžić pogodio, Gojak debitovao, Dinamo lako do polufinala

E. Škorić

Nogometaši Dinama plasirali su se u polufinale Kupa Hrvatske.

Dinamo je u uzvratnoj utakmici ugostio Istru, te ostvario još jednu pobjedu nad protivnikom iz Pule.

Možda bi za goste sve završilo drugačije da Dino Špehar nije promašio penal u 36. minuti. Dvije minute kasnije Henrique Dinis je isključen u timu Istre.

U finišu prvog dijela Fernandes zabija na ubačaj Machada iz kornera za 1:0. U devetoj minuti nastavka prvijenac bivšeg napadača Željezničara, Armian Hodžića, u dresu Modrih.

Konačnih 3:0 i siguran plasman Dinama u polufinale potvrdio je Ćorić u 68. minuti. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Vrijedi kazati da je debitantski nastup za Modre napisao i nekadašnji omladinac Željezničara i juniorski reprezentativac BiH, Amer Gojak. Mladi ofanzivni veznjak u igru je ušao u 46. minuti utakmice, a zamijenio je Sigalija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.