11 velikana s kojima je igrao i s kojima se susreo

Ronaldinho otkrio svojih tim snova Lige prvaka

A. Haznadarević

Iako je i sam jedan od najboljih igrača koji su ikada zaigrali u Ligi prvaka, brazilski legendarni fudbaler Ronaldinho, sastavio je svoj tim snova ovog prestižnog klupskog takmičenja. Majstor koji je davao posebnu draž ovom takmičenju svojim nastupima u dresu Barcelone i Milana, za najboljih 11 je birao brojne saigrače, ali i igrače protiv kojih je igrao u karijeri, a koji su ostavili poseban dojam na njega.

Gianluigi Buffon

"U mom okruženju je bilo nekoliko vrhunskih golmana, ali Buffon se nalazi ovdje zbog svoje dosljednosti. Većina golmana je imala periode kada njihova forma nije bila toliko dobra, ali Buffon je na visokom nivou toliko dugo."

Marcos Evangelista de Morais - Cafu

"Ne postaje se igrač sa najviše nastupa za Brazil u historiji, bez da niste jako posebni. Ja sam bio toliko sretan kada je konačno osvojio Ligu prvaka s Milanom, jer za najboljeg desnog beka ne bi bilo pošteno da nije osvojio taj najveći klupski trofej na svijetu."

John Terry

"Mi (Barcelona) smo imali velike duele u Ligi prvaka sa Chelseajem, i mogao sam vidjeti zašto im je John Terry i sada toliko važan. Jako je teško igrati protiv njega i fantastičan je lider, lider kakav je potreban u takvim utakmicama."

Paolo Maldini

"On je jedan od najboljih defanzivaca u cijeloj historiji Lige prvaka, ali ono što me je posebno impresioniralo kod njega je to što kada je sa loptom uopšte nije izgledao kao igrač odbrane, već kao elegantni vezni igrač."

Roberto Carlos

"Velika vrijednost za svaki tim je kada ima igrača njegovih sposobnosti izvođenja slobodnih udaraca, ali isto kao što je bio najbolji izvođač slobodnih udaraca ikad, on je također bio jedan od najprefinjenijih lijevih bekova ikad. Toliko važan za sve Real Madridove pobjede u Ligi prvaka."

Claude Makelele

"Napadači se osjećaju sigurno znajući da imaju njega iza sebe, a za mene on je najbolji kojeg sam ikada vidio kako igra odbranu. Nikada ga niste mogli vidjeti kako igra jednu lošu partiju."

Frank Lampard

"Rekao sam Franku Rijkaardu da bi ga mi (Barcelona) trebali dovesti, ali on nije želio napustiti Chelsea. Siguran sam ga ni oni ne bi htjeli pustiti da ide u vrijeme kada je bio jedan od najvećih u Evropi. Njegov rekord postignutih golova kao veznog igrača je ono što me zaista impresioniralo."

Ricardo Kaka

"Stvari za Kaku u Real Madridu nisu išle onako kako se očekivalo, ali ne smijemo zaboraviti igrača iz Milana i ko je stvarni Kaka. Dvije, možda tri sezone, on je bio najbolji igrač na svijetu, nije postojalo ništa što nije mogao uraditi."

Lionel Messi

"Osvojio sam sve, nemoguće je da za nečim žalim. Ipak, volio bih da sam igrao s Messijem duže nego što jesam u Barceloni. Ne postoje riječi koje bi ga opisale, jednostavno ima magiju u svojim stopalima."

Thierry Henry

"Moj dobar prijatelj s kojim sam igrao u Barceloni, a čak je bila šansa da za malo zaigramo ponovo zajedno u New Yorku. Prava noćna mora za odbrane, bio je brz, s umijećem i snagom."

Ronaldo

"Bio je moj uzor, a onda sam zaigrao i osvoji Svjetsko prvenstvo s njim. Najkompletniji napadač koji je ikada postojao, najkompletniji napadač koji će ikada postojati. Skoro je nevjerovatna pomisao na to da nikada nije osvojio Ligu prvaka."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.