Foto: EPA

Pobjeda Schalkea

Real se provukao protiv Schalkea u ljepotici na Bernabeu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Schalkea savladali su Real Madrid (4:3) u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka, a Kraljevi zahvaljujući pobjedi iz prvog meča (2:0) idu među osam najboljih timova Evrope.

Hrabro se Schalke suprotstavio Realu kojeg je sreća spasila ispadanja. Nakon 20 minuta igre pogotkom Christiana Fuchsa su poveli s 1:0, ali radost gostiju iz Gelsenkirchena nije dugo trajala.

Samo pet minuta kasnije Cristiano Ronaldo koristi ubacivanje Tonija Kroosa, te pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Schalke je do novog vodstva stiže u 40. minuti. Nekadašnji napadač kraljevskog kluba Klaas Jan Huntelaar pogađa za prednost od 2:1.

Ponovo je radost gostiju trajala samo pet minuta. Ronaldo se pobrinuo za novo poravnanje, a pogodio je za rezultat poluvremena od 2:2.

Nastavak također donosi izuzetno zanimljiv meč. Real do prvog vodstva na meču stiže u 53. minuti kada Karim Benzema pogađa mrežu gostiju za vodstvo od 3:2.

Međutim, četiri minuta kasnije Sane je izjednačio rezultat na 3:3, a ovaj rezultat se zadržao sve do 85. minute susreta. Huntelaar drugim pogotkom donosi vodstvo Schalkeu (4:3) i nadu u prolaz dalje.

Ipak, do kraja Schalke nije uspio da postigne još jedan gol. Real je tako prošao među najboljih osam ekipa u Evropi zahvaljujući Ikeru Casillasu, koji je s nekoliko odbrana spasio Kraljeve.

Liga prvaka, osmina finala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid - Schalke 3:4 (Ronaldo 25', 45', Benzema 53' / Fuchs 20', Huntelaar 40', 85', Sane 57')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.