Foto: EPA

Liga prvaka

Hart i Ter Stegen briljirali, Barca ovjerila četvrtfinale

Edmir Škorić

Nogometaši Barcelone slavili su protiv Manchester Cityja i u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka.

Barcelona je na Nou Campu očekivano osigurala plasman među osam najboljih evropskih timova. 

Katalonci su već u prvom susretu, koji je odigran na Etihadu, slavili s 2:1 i Građani su bili u (ne)mogućoj misiji. Izabranici Manuela Pellegrinija odigrali su solidnu partiju, pružili su dobar otpor, ali nisu uspjeli prirediti senzaciju.

Messi je u 11. minuti zaprijetio Englezima, ali je Joe Hart odbranio. Prethodno je i Neymar imao lijepu priliku za Barcelonu. 

Domaći su poveli u 31. minuti. Ivan Rakitić je primio loptu od Lionela Messija i sa šest-sedam metara je lobovao Harta, koji je istrčao sa gola.

Do kraja prvog dijela Suarez pogađa stativu gostujućeg gola, a do poluvremena je ostalo 1:0. City je puno bolje igrao u drugih 45 minuta iako su domaći redali šanse.

Bilježimo dobar pokušaj Messija na početku drugog dijela, potom Suareza u 63. minuti, te Messija minutu kasnije. City je također imao svoje šanse, te se pokušavao vratiti u igru. 


Mllner i Yaya Toure su bili najbliži da savladaju Ter Stegena, dok je gol Albe u 71. minuti izblokiran. Neymar je, zatim, u 77. minuti izašao jedan na jedan s Hartom, ali engleski golman je odbranio. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U istoj minuti penal za City. Pique je srušio Sergija Aguera, a Argentincu je penal odbranio sjajni Ter Stegen. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.