Igrači sa najviše isključenja u Premiershipu

Neslavna statistika: Gerrard među najprgavijim igračima

A. Haznadarević

Posljednji nastup u najvećim engleskim derbijima igranim između vječitih rivala Liverpoola i Manchester Uniteda, za jednu od najvećih fudbalskih legendi Stevena Gerrarda, ostat će zapamćen kao najgori ikada. Liverpoolov velikan je odigrao svega 38 sekundi susreta, te zbog direktnog crvenog kartona bio primoran da napusti teren.

Nesportski i nevjerovatno glupi potez gaženja Unitedovog Andera Herrere dok je ležao na zemlji, za Gerrarda je značio dobijanje direktnog isključenja i neslavan završetak ovih velikih okršaja. Prava je šteta za jednu takvu fudbalsku veličinu što se našla na listi s najprgavijim igračima Premiershipa svih vremena.

Steven Gerrard - 6 crvenih kartona

Šest crvenih kartona u Premier ligi tokom karijere je dobio Steven Gerrard. Zahvaljujući tome, učvrstio se na crnoj listi igrača sa najviše isključenja u ovom slavnom takmičenju. Ujedno, ovaj posljednji protiv Uniteda mu je bio najbrže zarađeni u cijeloj karijeri i definitivno najbolniji, budući da s krajem sezone odlazi iz svog voljenog kluba.

Nicky Butt - 6 crvenih kartona

Slavni defanzivni veznjak koji je dres Manchester Uniteda nosio od 1992. pa sve do 2004. godine, a zatim i premierligaške dresove Newcastlea i Birminghama, tokom svoje duge karijere je baš kao i Gerrard zaradio 6 isključenja.

Alan Smith - 6 crvenih kartona

Bivši igrač Manchester Uniteda i Newcastlea, poznat je po svom temperamentu koji mu je donio šest isključenja u najjačoj engleskoj fudbalskoj ligi.

Andy Cole - 6 crvenih kartona

Kao i prethodna trojica, i slavni napadač zlatne generacije Manchester Uniteda i cijelog niza drugih timova Premier lige Andy Cole, čak je šest puta bio primoran da ranije napusti meč. S obzirom na to da se radi o špicu, postaje jasno da se radilo o jako ratobornom igraču.

John Hartson - 6 crvenih kartona

Bivši napadač Arsenala, West Hama, Coventryja, West Bromwicha i drugih timova, iako već 8. godinu ne igra fudbal, ostao je dosta visoko na listi igrača sa najviše isključenja sa šest zarađenih crvenih kartona.

Martin Keown - 6 crvenih kartona

Arsenalova legenda također je jedan od najprgavijih igrača poznatih po temperamentu. Zbog toga je i on jedan od onih koji su u premierligaškoj karijeri dobili 6 isključenja.

Vinnie Jones - 6 crvenih kartona

Robusni veznjak koji je 1999. godine okončao fudbalsku karijeru, poznat je po nasilničkom ponašanju zbog kojeg je čak bio i osuđivan. 

Joey Barton - 6 crvenih kartona

Vjerovatno i najprgaviji fudbaler današnjice Joey Baron, tokom karijere je zaradio identičan broj isključenja kao i Steven Gerrard. To može zvučati kao i najteža činjenica legendi Redsa.

Nemanja Vidić - 6 crvenih kartona

S obzirom na to da se radi o stoperu, 6 crvenih kartona tokom impozantnog perioda na Old Traffordu zaista jeste mnogo, ali opet ne zvuči kao previše čudan broj kao kada se radi o nekom veznjaku ili napadaču.

Roy Keane - 7 crvenih kartona

Legenda Manchester Uniteda Roy Keane, poznat je bio po beskompromisnosti i čvrstom karakteru. Jedan je od igrača koji su zaradili najviše isključenja u Premier ligi ikad.

Lee Cattermole - 7 crvenih kartona

Broj isključenja jednak onom koliko je zaradio i Keane dovoljno govori koliko je još uvijek aktuelni defanzivni vezni Sunderlanda Lee Cattermole problematičan fudbaler. Ima tek 27 godina i velike šanse da se još približi neslavnom rekordu.

Duncan Ferguson - 8 crvenih kartona

Bivši napadač Evertona i Newcastlea Duncan Ferguson, igrač je koji se uprkos svojoj poziciji na terenu prečesto nalazio u situaciji da mu bude pokazan put u svlačionicu. Zaradio je čak 8 isključenja.

Patrick Vieira - 8 crvenih kartona

Kapiten Arsenalove najjače generacije, koji je u Engleskoj još jednu sezonu nosio dres Manchester Cityja, kao vezni igrač je u karijeri uspio dobiti 8 crvenih kartona. Ipak, ta činjenica na sreću ne mijenja njegov legendarni status koji je zaradio na terenu.

Richard Dunne - 8 crvenih kartona

Uz Fergusona i Vieiru apsolutni rekorder Premier lige po broju isključenja je i Richard Dunne. On je najduži period u karijeri proveo igrajući za Manchester City, a aktuelan je i dan danas u 35. godini života. Trenutno nastupa za Queens Park Rangerse, te i dalje je u opasnosti da postane prvi igrač sa 9 zarađenih isključenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.