Njemački kup

Bayernu lutrija u Leverkusenu, trećeligaš izbacio Borussiju

Edmir Škorić

Arminia Bielefeld izbacila je Borussiju Moenchengladbach iz Kupa, dok je Bayern tek na penale eliminisao Bayer.

Minhenski Bayern imao je dosta problema u Leverkusenu. Bavarci nisu uspjeli savladati Bayer nakon 120 minuta igre. 

Više sreće kod izvođenja penala imali su aktuelni njemački prvaci, pa će igrati u polufinalu zajedno s Bielefeldom, Borussijom Dortmund i Wolfsburgom.

Za Apotekare je 90 minuta igrao bh. reprezentativac Emir Spahić, a potom se povrijedio, pa ga je zamijenio Papadopoulos.

Trećeligaš Arminia Bielefeld priredio je senzaciju, pa se plasirao u polufinale njemačkog Kupa.

Borussia Moenchendgladbach eliminisana je na penale, a prethodno je rezultat glasio 1:1 u 90 minuta igre, te nakon dodatnih 30 minuta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Strijelci u regularnih 90 minuta bili su Junglas za domaće, te Kruse s penala za goste. Dodajmo i to da su Raffael i Traore promašili svoje udarce prilikom izvođenja penala za goste. 

DFB Pokal, četvrtfinale:
Bayer - Bayern 0:0, 5:3 - penali
Bielefeld - Borussia M. 1:1, 5-4 penali

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.