Bayer, Borussia i Wolfsburg slavili, bh. igrači ne igraju

Bundesliga

Bayer, Borussia i Wolfsburg slavili, bh. igrači ne igraju

Edmir Škorić

Bayer Leverkusen, Borussia Moenchengladbach i Wolfsburg upisali su nove pobjede u 27. kolu njemačke Bundeslige.

Freiburg je golom Frantza iz 37. minute došao do tri boda u susretu protiv Koelna. U Leverkusenu je Bayer doslovno razbio HSV s 4:0.

Po dva gola Castra i Kiesslinga bili su dovoljni za novu visoku pobjedu Apotekara, koji imaju 48 bodova i čvrsto drže četvrto mjesto. Inače, za Bayer nije igrao bh. reprezentaitvac Emir Spahić, iako je bio u kombinacijama.

Borussia M’gladbach juriša prema Ligi prvaka, a novu pobjedu upisala je u gostima kod Hoffenheima (4:1). Kruse, Raffael i dva puta Hermann bili u strijelci za goste, Schipplock je prethodno pogodio za vodstvo Hoffenheima.

Ermin Bičakčić je propustio današnji meč Hoffenheima, dok je Sejad Salihović igrao posljednjih 20-ak minuta. 

Nije igrao ni Vedad Ibišević za Stuttgart, koji je poražen od Wolfsburga s 3:1. Rodriguez je postigao dva gola za Vukove, jedan Schurrle, a Harnik je jedini bio strijelac za Švabe, koje su jendom nogom zakoračile u 2. ligu. Frankfurt je odigrao 2:2 s Hannoverom, dok golova nije bilo u duelu Werdera i Mainza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 27. kolo:
Werder - Mainz 0:0
Frankfurt - Hannover 2:2 (Madlung 27, Aigner 54/ Marcelo 68, Ya Konan 82)
Freiburg - Koeln 1:0 (Frantz 37)
Hoffenheim - Borussia M. 1:4 (Schipplock 17/ Kruse 26 - penal, Hermann 31, 51, Raffael 36)
Bayer - HSV 4:0 (Castro 7, 63, Kiessling 44, 56)
Wolfsburg - Stuttgart 3:1 (Rodriguez 41, 65, Schurrle 76/ Harnik 44)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.