Rooney pred gradski derbi

"Želim da se naši navijači u ponedjeljak našale sa rivalima"

U nedjelju će se u okviru 32. kola Premiershipa na Old Traffordu sastati Manchester United i Manchester City.

Gradski derbi dolazi u trenutku kada je United bod ispred Cityja, iako su Građani od početka sezone bili ispred Crvenih đavola.

"Ovo je izuzetno važan meč za nas, baš kao i za City. Znamo svi koliko ovaj derbi znači navijačima, ali znam i koliko znači meni", rekao je Rooney i dodao:

"Pobijediti u gradskom derbiju je više od tri boda. To je pitanje ponosa. Želimo našim navijačima radni ponedjeljak učiniti odličnim i doprinijeti tome da sretni krenu sa zbijanjem šala na račun svojih prijatelja koji navijaju za City".

Unitedovi navijači odavno nisu imali priliku da se našale s rivalima, budući da je posljednja pobjeda u gradskom derbiju upisana još 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.