Završena TOP 16 faza

Real, Barcelona i Olympiakos sigurni

S večerašnje tri utakmice odigrane u najjačem evropskom klupskom takmičenju u Evropi postali su poznati svi četvrtfinalisti Eurolige.

Barcelona, Real Madrid i Olympiakos su i prije posljednje utakmice bili sigurni putnici u četvrtfinale, a danas su sigurnim pobjedama ovjerili svoje plasmane.

Olympiakos je na svom terenu savladao Nižni rezultatom 77:70, a najbolji pojedinac susreta bio je Lojeski sa ubačenih 17 poena. Isto toliko je u redovima poraženog tima postigao Kuksiks.

Barcelona je na gostovanju kod 'ranjenog' Galatasaraya upisala siguran trijumf rezultatom 88:65. Tomić je sa 20 poena predvodio pobjednički tim, dok je najefikasniji igrač kluba iz Istanbula bio Micov sa 10 ubačenih poena.

Real Madrid je kod kuće sa 99:83 savladao Žalgiris i tako ovjerio prvo mjesto u grupi E. Kraljevi nisu imali većih poteškoća u ovom susretu, pa su na kraju došli do zaslužene i ubjedljive pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, TOP 16:

Olympiakos - Nizhny Novgorod 77:70
Galatasaray - Barcelona 65:88
Real Madrid - Zalgiris Kaunas 99:83

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.