Ukoliko ne izbore Ligu prvaka

Džeko i saigrači ostaju bez 500.000 funti bonusa?

Kratak je bio put fudbalera Manchester Cityja od borbe za šampionsku titulu u engleskom Premiershipu do borbe za pozicije koje naredne sezone vode u Ligu prvaka.

Trenutno Građani našeg Edina Džeke zauzimaju četvrto mjesto na tabeli sa 61 bodom, dok se trećeplasirani United nalazi jednu stepenicu više, s jednim bodom više. Današnji gradski derbi u Manchesteru mogao bi odlučiti mnogo toga, a u slučaju poraza Građane staviti u nezavidan položaj jer im za vratom puše Southampton, ali i Liverpool.

Nekvalifikovanje za Ligu prvaka na kraju sezone značilo bi rezultatski fiasco, ali i finansijski udar na primanja fudbalera Cityja. Naime, ukoliko se ne uspiju plasirati u najprestižnije evropsko takmičenje svaki od igrača Manchester Cityja ostaje bez bonusa od 500,000 funti.

Jaki ugovori kakve imaju Sergio Aguero, David Silva, Joe Hart i Yaya Toure su dodatno opterećenje za City, jer ukoliko ne izbore Ligu šampiona teško će Građani svoje zvijezde moći plaćati prema pravilima finansijskog fair playa, piše Daily Mail.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.