Pobjeda Reala

Real pobijedio Barcelonu u El Clasicu

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su u El Clasicu Barcelonu 91:78...

Derbi susret 28. kola ACB lige donio zaista odličnu košarku, a na kraju su Kraljevi sasvim zasluženo stigli do pobjede.

Odlično Real otvara meč. Poveli su sa 10:3, ali se Barcelona ubrzo vratila. Međuti, Kraljevi su odigrali bolje završnicu prvog perioda nakon kojeg su imali šest poena prednosti (26:20).

Održavali su domaći košarkaši prednost tijekom kompletne druge četvrtine. Nakon 20 minuta igre i dalje je bilo plus šest (44:38), da bi Katalonci zaigrali nešto bolje u nastavku meča.

Sredinom treće dionice su uspjeli da stignu do tri poena prednosti, a u posljednjih 10 minuta ulaze sa dva poena prednosti, 61:63.

Međutim, Real u završnici pravi veliku seriju od 16:0. To je bio ključni trenutak meča, pa su Kraljevi do kraja zadržali razliku i stigli su do pobjede u velikom derbiju.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Jaycee Carroll je sa 26 poena predvodio Real Madrid u ovom susretu, dok je za Barcelonu hrvatski centar Ante Tomić ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.