Ligue 1, 32. kolo

Tabanou St. Etienne približio Marseilleu na bod

Fudbaleri St. Etiennea su minimalnom pobjedom na domaćem terenu nad ekipom Nantesa ostali na mjestu koje naredne sezone vodi u Europa ligu.

Igrači francuskog fudbalskog velikana su na svom terenu slavili s 1:0 i tako upisali svoju 14. ovosezonsku pobjedu. Gol vrijedan tri boda postigao je Tabanou u 18. minuti utakmice. Tabanou je sjajno izveo slobodni udarac sa preko 20 metara sa desne strane, a golman gostujućeg sastav Riou nije imao mnogo šanse da zaustavi loptu koja je odsjela u njegovoj mreži.

Ipak, strijelac jedinog gola na meču pet minuta nakon majstorije iz slobodnjaka morao napustiti teren zbog povrede.

ASSE je u dobroj formi, a trenutno zauzima petu poziciju s 56 bodova, dok četvrtoplasirani Marseille ima boda više, ali i utakmicu manje. S druge strane Nantes je na 10. mjesto s 40 osvojenih bodova, a današnji poraz je popularnim Kanarincima bio drugi u nizu.

Ligue 1, 32. kolo:
St. Etienne - Nantes 1:0 (Tabanou 18.) 


Goal Tabanou - St. Etienne 1-0 Nantes - 12-04-2015 by LiG2Fr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.