Struktura po uzoru na Euroligu

Klubovi preuzimaju ABA ligu

Nakon posljednjeg sastanka vodstva ABA lige sa predstavnicima klubova dogovorene su određene promjene, koje jesu za sada okvirne, a situacija bi trebala biti jasnija nakon završetka lige. Najkasnije do 15.maja trebao bi biti održan novi sastanak.

Ono što je najvažnije u ovom trenutku, nova struktura lige će se posložiti po ugledu na Euroligu. U prevodu, upravljačka i vlasnička struktura biće u rukama klubova.

"Usaglašen je novi koncept ABA lige, a od rukovodstva ABA lige se traži da u saradnji sa kompanijom „Deloitte" u najkraćem mogućem roku izradi i prezentira plan transformacije vlasničke i upravljačke strukture. Plan transformacije biće prezentiran na narednom sastanku Skupštine klubova ABA lige koja će biti održan odmah po završetku play-offa, odnosno najkasnije do 15. maja. Dogovorene promjene će za posljedicu imati dalje unapređenje i modernizaciju ABA lige, u pravcu jačanja pozicije klubova, kao osnovnih nosilaca aktivnosti u ABA ligi. Sa ciljem daljeg razvoja košarke u regionu, zaključeno je da što prije treba otvoriti pitanje Druge ABA lige kako bi ona mogla da zaživi u što bližoj budućnosti.“ stoji u saopštenju vodstva lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.