Lisac: Osnovali su nas klubovi, oni nas mogu i ukinuti

Nakon sastanka FIBA Europe Boarda

Lisac: Osnovali su nas klubovi, oni nas mogu i ukinuti

Iako je FIBA poslala jasnu poruku, čelnici ABA lige tvrde kako su u skorijoj budućnost neće ništa promijenitibarem kada je u pitanju ovo takmičenje.

"ABA liga je član ULEB-a pod čijom se ingerencijom odigravaju Euroliga i Eurokup. Klubovi kroz ABA ligu ostvaruju prohodnost prema europskim takmičenjima i ostvaruju ekonomski interes", tvrdi Josip Bilić, voditelj takmičenja ABA lige.

Glavni menadžer, alfa i omega ABA lige, Roman Lisac kaže kako su ligu osnovali klubovi i kako je samo oni mogu i ukinuti.

"Mi smo i prije priznanja od strane FIBA, 2009. godine, osam-devet godina normalno funkcionisali, tako će biti i sada. Nas su osnovali klubovi, klubovi će da nas i gase. Mi smo nastali iz potrebe klubova, imamo podršku onih koji igraju ovu ligu, onih koji su igrali, ili koji planiraju u budućnosti biti dio ove lige. Ovo je još samo jedan pokušaj da nas slome, vjerovatno će ih biti i dalje. Ja mogu poručiti kako će te ABA ligu kakva je danas gledati i naredne sezone" kaže Lisac.

Ono što je sigurno jeste da nas očekuje burno proljeće pa i ljeto kada je u pitanju ABA liga. U narednim danima vrlo vjerovatno će uslijediti i reakcije klubova odnosno saveza. Tako posljednje informacije govore kako je krovni savez u Sloveniji dao podršku FIBA-i za razliku od Olimpije koja ostaje na strani ABA liga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.