Foto: EPA

Liga prvaka

Bayern pregažen u Portu!

Edmir Škorić

Nogometaši Porta napravili su veliku stvar pobijedivši Bayern s 3:1 u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka.

Svi znamo koliko Porto ima dobru ekipu, no malo ko je vjerovao da će portugalska momčad slavili protiv Bayerna i to s dva gola razlike.

Samo što je počela utakmica, dosuđen je penal za Porto. Xabi Alonso je pogriješio, Martinez je izašao sam pred Neuera, a njemački golman je srušio Kolumbijca. Iako je zaslužio crveni, dobio je samo žuti karton.

Ricardo Quaresma je bio siguran s bijele tačke za veliko slavlje Porta. Imao je Bayern dobru šansu pet minuta kasnije, ali je Lewandowski sa svega tri metra glavom pucao preko gola.

Porto je poveo 2:0 u 10. minuti. Quaresma je ukrao loptu Danteu, krenuo sam prema Neueru i lagano pogodio.

Bavarci su smanjili u 28. minuti. Boateng je ubacio s desne strane, a Thiago Alcantara bez problema, s pet metara, loptu šalje u praznu mrežu.

Sandro je ubacio u 33. minuti, Neuer je bio nespretan i okvir gola je spasio Nijemce. Do kraja prvog dijela još jedna dobra šansa za Porto, ali je Casemiro nakon ubačaja Quaresme sa sedam metara glavom pucao iznad gola. 

U 56. minuti još jednom velika prilika Porta. Danilo je ubacio, Boateng umalo postiže autogol, no Neuer je spasio Bavarce. Domaćin je zasluženo stigao i do trećeg gola u 65. minuti. Martinez je iskoristio grešku Boatenga i pogodio za 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, četvrtfinale:
Porto - Bayern 3:1 (Quaresma 3 - penal, 10, Martinez 65/ Alcantara 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.