Više od deset sekundi prednosti

Kent razbio konkurenciju na VN Argentine

Britanac Danny Kent, vozač Leopard Racing potpuno je razbio konkurenciju utrci Moto3 klase na VN Argentine. Pobjednik utrke u Americi je danas u cilju imao više od 10 sekundi prednosti ispred Efrena Vazqueza i Isaaca Vinalesa.

Vazquez i Vinales su dohvatili postolje nakon velike borbe sa Miguelom Oliveirom, Bradom Binderom i vozačima koji su se našli među deset na kraju. Razlika između Vazqueza i desetog Niklasa Ajao bila je vrlo mala, manja od sekunde i pol. Kent je još 2012. godine nastupao u Moto3 klasi, nakon čega se odlučio za jaču Moto2 klasu, ali se u najslabiju vratio prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.