Foto: EPA

Revanš susreti 1/4 finala LP

U Minhenu neizvjesno, u Barceloni ni najmanje

Večeras će dvije revanš utakmice četvrtfinala Lige prvaka dati odgovore na pitanje koja dva kluba će biti prvi polufinalisti najelitnijeg klupskog evropskog takmičenja u Evropi.

Bayern - Porto

Bayern na svom terenu dočekuje Porto, a sigurno se ni najveći skeptici u taboru Bavaraca nisu nadali da će ovaj meč biti ovako komplikovan za njihov klub. Iako je Bayern, uz dužno poštovanje Portu, u ovaj dvomeč ušao s epitetom apsolutnog favorita, portugalski velikan je prošle sedmice na svom terenu slavio sa 3:1 i tako doveo svog protivnika u vrlo nezgodnu poziciju.

Guardiola je optimista, a uzda se i u dobru formu na domaćem terenu. Bayern je u ovoj sezoni Lige prvaka na svom terenu odigrao četiri utakmice i upisao je sve pobjede, uz gol razliku 13:0. S druge strane, Guardiolu može zabrinuti i podatak da je Porto neporažen u dosadašnjoj fazi takmičenja, tako da je pred Bayernom zaista težak posao bez obzira što se radi o jednoj od tri najmoćnije evropske ekipe u ovom trenutku.

Bavarci će večeras imati i dosta problema sa sastavom, budući da ovaj tim već duže vrijeme prate ozbiljne nevolje s povredama. Susret će sigurno propustiti Alaba, Benatia, Martinez i Starke, dok su nastupi Riberyja i Schweinsteigera pod upitnikom. Dobra vijest je da se vraća Robben. Porto večeras neće moći računati na Sandra i Danila koji su suspendovani, te Tella koji je povrijeđen.

Mogući sastavi:

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Suárez, Messi, Neymar.

PSG: Sirigu; Van der Wiel, David Luiz, Marquinhos, Maxwell; Verratti, Cabaye, Matuidi; Cavani, Ibrahimović, Pastore.

Barcelona - PSG

Za razliku od duela u Minhenu, revanš u Barceloni bi trebao biti puka formalnost za ekipu koju s klupe predvodi Luis Enrique. Barcelona nakon 3:1 u Parizu ovaj meč pred svojim navijačima dočekuje komotno, ali nema sumnje da će Katalonci i večeras biti motivisani do kraja.

Enrique je uoči utakmice izjavio da povratak Ibrahimovića i Verratija u ekipu PSG-a neće ništa promijeniti, te da će njegovi momci susretu pristupiti ozbiljno kao i u prvom meču. Blanc je, sa druge strane, dao zanimljivu izjavu u kojoj je naglasio da PSG tek izrasta uveliki klub, a da je Barcelona to odavno.

U Barceloni mogu biti sretni jer nemaju nikakvih problema sa sastavom, a utakmicu će samo propustiti odavno povrijeđeni Varmaelen. PSG večeras neće moći računati na Silvu, Motu i Auriera, dok se u tim vraća već pomenuti dvojac Ibrahimović - Veratti.

Mogući sastavi:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern: Neuer; Rafinha, Boateng, Badstuber, Bernat; Alonso, Lahm, Thiago; Götze, Müller; Lewandowski.

Porto: Fabiano; Ricardo, Maicon, Marcano, Martins Indi; Herrera, Casemiro, Óliver Torres; Quaresma, Martinez, Brahimi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.