Zrinjski samo jednom slavio u Vrapčićima

Rođeni su pred svojim navijačima mnogo uspješniji od Plemića

Adnan Beganović

U okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas će u Mostaru snage odmjeriti Velež i Zrinjski, a biće to 20. prvenstveni okršaj ove dvije ekipe otkako u Premijer ligi učestvuju klubovi sa prostora cijele države, odnosno od sezone 2002/2003.

U dosadašnjih 19 susreta uspješniji je Zrinjski, koji je upisao deset pobjeda. Rođeni su slavili šest puta, dok su tri susreta završena bez pobjednika.

Najubjedljiviju pobjedu u duelima Veleža i Zrinjskog ostvarili su Rođeni i to u sezoni 2002/2003 kada su pred svojim navijačima slavili sa 4:1.

Kada su u pitanju susreti u Vrapčićima statistika je na strani Veleža. U devet domaćih susreta Velež je slavio šest puta, dva susreta su završena bez pobjednika, dok su Plemići jednom teren napustili uzdignutih ruku i to u sezoni 2008/2009 kada su slavili sa 2:0.

Kompletnu statistiku prvenstvenih susreta Veleža i Zrinjskog možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.