U tišini i bez velike pompe na putu da ispišu historiju
Foto: HŠK Zrinjski

Zrinjski grabi ka vrhu

U tišini i bez velike pompe na putu da ispišu historiju

Baš kao i prošle sezone kada su do titule prvaka BiH došli tiho i bez velike pompe, Zrinjski se na isti način i ove sezone nalazi na pragu osvajanja barem jednog trofeja.

Čini se da je mostarski klub (nepravedno) previše u sjeni klubova s kojim se bori za naslov, ali im takva situacija sudeći po rezultatima itekako odgovara.

Sedam kola prije kraja, Zrinjski se nalazi na drugom mjestu sa 49 bodova, koliko ima i prvoplasirani Široki Brijeg. Također, nalaze se i u polufinalu Kupa BiH gdje će se za samu završnicu boriti sa Olimpicom. Prva utakmica na Otoci je okončana rezultatom 0:0, pa stoga ne bi trebalo mnogo iznenaditi ako se Plemići pojave u velikom finalu.

Aktuelni prvaci naše države imaju najbolju odbranu u ligi, jer su u dosadašnja 23 kola primili samo 10 golova. S druge strane, napad je daleko od ubitačnog, ali je dovoljan da se ostvaruju pobjede. Iako je Zrinjski do sada postigao samo 32 gola (najmanje od svih klubova iz vrha), rezultati su tu i to je za njih najbitnije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U slučaju da se na kraju sezone okiti peharom prvaka Bosne i Hercegovine, Zrinjski će postati tek drugi klub u historiji jedinstvene Premijer lige koji je uspio osvojiti titulu dvije godine zaredom. 

Još bi veći podvig Plemići napravili u slučaju da ove sezone osvoje oba pehara. Popularnu 'duplu krunu' je u Bosni i Hercegovini uspio osvojiti samo Željezničar, pa je sada na Mostarcima da do kraja sezone pokušaju ispisati historiju klupskog fudbala u BiH. Ponovo u miru i na mala vrata...

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.