Historijski uspjeh

Bournemouth prvi put u eliti u historiji dugoj 125 godina

Ekipa Bournemoutha će iduće sezone nastupati u Premier ligi, prvi put u 125 godina dugoj historiji kluba.

Oni su u susretu pretposljednjeg 45. kola Championshipa na svom terenu savladali Bolton i tako pobjegli Middlesbroughu na tri boda razlike.

Bournemouth je slavio sa 3:0, a strijelci su bili Pugh, Ritchie i Wilson, koji su svom klubu omogućili pobjedu za historijski uspjeh koji će se prepričavati generacijama.

Osim Bournemoutha, u Premiership se plasirao i prvoplasirani tim Championshipa Watford, dok će trećeg putnika odlučivati doigravanje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedilo je veliko slavlje navijača Bournemoutha, koji su znali proslaviti ovaj veliki podvig.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.