Trener Širokobriježana

Slišković: Borac jednostavno moramo pobijediti

Fudbalere Širokog Brijega u srijedu očekuje revanš meč polufinala Kupa BiH protiv Borca iz Banja Luke.

Iako se nalaze u lošoj formi, Širokobriježani su optimisti uoči predstojećeg duela koji za njih ima ogromnu važnost.

„Mi jednostavno moramo sutra dobiti utakmicu protiv Borca. Na koji način, kako, manje je bitno, 'umiranje u ljepoti' bit će u drugom planu u dvoboju u kojem pobjeda znači prolaz u finale Kupa. Ni svi problemi oko sastava ne mogu i ne smiju nam biti opravdanje u slučaju negativnog rezultata. A na to ne smijem ni pomisliti, ne vjerujem u to…“, kazao je na konferenciji za novinare šef stručnog štaba NK Široki Brijeg Blaž Slišković.

"U toj napadačkoj, agresivnoj igri moramo biti spremni na polukontre i kontre, Borac ima lagane i brze igrače koji to dobro rade“, kazo je Slišković, uz dodatak kako je „0:0 vrlo opasan rezultat, psihološki možda čak i opasniji nego da smo u prvoj utakmici izgubili 0:1.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Mjesta, vremena i prostora za bilo kakve eksperimente u postavi, zaključio je, jednostavno nema.  Na raspolaganju je svega 13-14 potpuno zdravih igrača, a izvjesno je jedino da će Široki na teren istrčati s ofanzivnom formacijom u namjeri da što prije postigne gol“.

"Borac je dobar, ali igramo na Pecari, pred našim navijačima i, vjerujem, idemo u finale. A i u prvenstvu je još sve otvoreno. Želimo osvojiti oba trofeja, a ako to ne bude moguće, onda barem jedan“, kazao je Wagner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.