HNL, 32. kolo

Dinamo bez mnogo problema savladao Osijek

Dinamo je u prvoj utakmici 32. kola hrvatskog prvenstva savladao Osijek na domaćem terenu, a rezultat susreta glasio je 3:0. 

Modri su uspjeli opravdati ulogu favorita i već nakon 20. minute igre imali su prednost. Vodstvo Dinamu donio je Pavičić, da bi u 50. minuti na 2:0 povisio Henriquez.

Do kraja susreta Dinamo je uspio postići još jedan pogodak, a ovaj put mrežu Osijeka u 77. minuti pogodio je talentovani Ćorić za konačnih 3:0. 

Bh. internacionalac Armin Hodžić pobjedu Dinama odgledao je s klupe za rezervne igrače, dok su s druge strane od prve minute igrali Neven Laštro i Nermin Jamak, a na klupi su bili Jozo Špikić i Jasmin Mešanović.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 32. kolo:

Dinamo - Osijek 3:0 (Pavičić 20., Henriquez 50., Ćorić 77.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.