Jamakov i Mešanovićev Osijek prokockao dva gola prednosti

Na gostovanju kod Splita

Jamakov i Mešanovićev Osijek prokockao dva gola prednosti

U drugoj utakmici 30. kola HNL-a viđen je veliki preokret, a nakon što je ekipa Osijeka na Parku mladeži imala vodstvo od 2:0 poražena je s 3:2.

Već u 14. minuti gosti s Drave su imali, tada činilo se, velikih 0:2. Aneff je goste doveo u vodstvo od 0:1, a samo 120 sekundi kasnije Glavaš je udvostručio vodstvo Osijeka.

Osječani do sada nikada nisu pobijedili na Parku mladeži, a nakon uvodnih 15 minuta činilo se kako će konačno prekinuti tu crnu tradiciju. Do kraja prvog poluvremena fudbaleri su imali još izglednih situacija u kojima su mogli i povećati vodstvo da bi u nastavku neobjašnjivo gotovo nestali s terena.

U 56. minuti Dražen Bagarić je smanjio na 1:2, a u 72. je Saša Blagojević preciznim udarcem s 25 metara poravnao. Pobjednički pogodak za Splićane dao je Albanac Sokol Cikalleshi pet minuta prije kraja utakmice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

1. HNL, 30. kolo:
Split - Osijek 3:2 (Bagarić 56., Blagojević 72., Cikalleshi 85. / Aneff 12., Glavaš 14.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.