Bolnica na Allianz-Areni

Ipak nije superheroj, Bayern do kraja sezone bez Robbena

Osim što je ostao bez plasmana u finale DFB Pokala, Bayern je u porazu od Borussije Dortmund nakon penala uz Roberta Lewandowskog (lom vilice), do kraja sezone ostao i bez Arjena Robbena.

Povreda holandskog veznjaka samo je jedan u nizu s kojom će se u redovima bavarskog giganta morati nositi do kraja sezone u kojoj ih očekuje borba za finale Lige šampiona s Barcelonom.

Iako su navijači Bayerna pred početak duela s Milionerima jasno stavili svima do znanja da su Franck Ribery i Arjen Robben dva superheroja od velike važnosti za tim s Allianz-Arene, povreda holandskog reprezentativca nažalost je dokazala upravo ono suprotno. 

Robbenu u duelu s BVB-om nastradao mišić lista lijeve noge zbog kojeg će Bayernov fudbaler propustiti ostatak sezone, što je potvrđeno i iz njegovog kluba.

Šteta za navijače Bavaraca što Robben zaista nije lik iz njihove koreografije, jer da jeste ne bi se povrijedio. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti