Olimpic preko penala od finala Kupa

Edmir Škorić

Nogometaši Olimpica plasirali su se u finale Kupa BiH pošto su bili uspješniji od Zrinjskog u izvođenju penala.

Nije to bila posebno dobra nogometna predstava, a gosti iz Otoke bili su nešto opasniji od aktuelnog prvaka naše zemlje.

U početku bilježimo po jedan pokušaj Petraka i Brkovića, ali su obojica šutirali preko gola. Nikolić je u 19. minuti malo zakasnio na jedan ubačaj, pa je propala dobra šansa za Plemiće.

Potom je Radulović pogriješio, ali Olimpicovi igrači to ne koriste, a u 29. minuti Nukićev udarac je izblokiran poslije ubačaja Gligorova. Do kraja prvog dijela još jedna šansa za Nukića, ali rezultat se ne mijenja.

U nastavku izabranici Mirze Varešanovića ubacuju u brzinu više, kao da su željeli da riješe na vrijeme pitanje finaliste. Brković je u 50. minuti glavom pokušao, no odbranio je Dujković. 

Na drugoj strani je Nikolić prebacio gol udarcem sa 16 metara. Dobru šansu imao je Brković u 61. minuti, ali je njegov udarac odbranio Dujković. U 72. minuti loša reakcija Dujkovića, ali se rezultat ne mijenja. 

Petnaestak minuta prije kraja velika prilika, najbolja na utakmici za goste. Brazilac Figueiredo je prošao i golmana Dujkovića, ali je pogodio samo vanjski dio mreže.

U posljednjih 15 minuta nije bilo većih prilika, pa se pristupilo izvođenju penala, gdje je sa 5:4 slavio Olimpic. Odlučujući penal za goste pogodio je Jusufović, a prethodno su kod Zrinjskog promašivali Pehar i Stojkić, dok je Muharemović promašio jedini udarac za goste.

Zrinjski - Olimpic 0:0, 4:5 - penali

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zrinjski: Dujković, Radulović, Graovac, Radeljić, Simeunović, Crnov, Blaić, Stojkić, Nikolić, Petrak, Đurić. Olimpic: Hamzić, Merajić, Regoje, Brković, Muharemović, Smajić, Bogičević, Gligorov, Handžić, Jusufović, Nukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.