Modni rat u Ligi šampiona

Juve - Real, Barca - Bayern, Adidas ili Nike, ko pobjeđuje?

Od četiri ekipe u polufinalu Lige šampiona po dva tima nose opremu Adidasa odnosno Nike. Na svim velikim fudbalskim turnirima, što je pogotovo izraženo na Evropskom i Svjetskom fudbalskom prvenstvu dvije najpoznatije i najjače kompanije za proizvodnu sportske opreme vode stalnu bitku. 

U sami finiš njemačka i američka kompanija ušle su izjednačene. Adidasovu opremu nose Real Madrid i Bayern, dok opremu Nikea nose Barcelona i Juventus.

Ipak, nije samo riječ o opremi klubova, ne nikako. Ovaj marketinški rat otišao je i korak dalje, pa se u posljednje vrijeme gleda i to koja od kompanija će imati više fudbalera s njihovim kopačkama u samom finišu Lige šampiona, a pogotovo u samom finalu koje gledaju milioni.

Zanimljivo je da čak 30 fudbalera od četiri tima koja su ostala u takmičenju nosi Adidasov model kopački F50 Adizero, a potom slijede Nikeovi modeli Mercurail (18), Magista (17), Tiempo (14), a na kraju Adidas Predator koje nosi 13 fudbalera.

Interesantno je za gotovo 90% fudbalera čiji su klubovi izborili plasman u polufinale ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona nosi Adidasove ili Nikeove kopačke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.