Stara dama u finalu Lige prvaka

Nastavljaju se Juventusova bajka i Realova patnja

Edmir Škorić

Nogometaši Juventusa igrat će 6. juna u Berlinu finale Lige prvaka protiv Barcelone.

Juve je u Torinu s 2:1 bio bolji od Reala, te je u Madridu uspio da izbori povoljnih 1:1 za veliko slavlje.

Niko nije očekivao da će Stara dama igrati finale, no izabranici Massimiliana Allegrija iznenadili su mnoge, pa i same Kraljeve. Real je tako nakon Kupa i prvenstva, ostao i bez trofeja u Evropi.

Real je bolje otvorio utakmicu. Ronaldo je pokušao iz slobodnjaka, no pogodio je samo Vidala u živom zidu, dok je Juve zaprijetio preko Vidala, ali Casillas je odbranio.

Potom je Isco u 18. minuti bio neprecizan s desne strane. U 23. minuti Real dolazi do vodstva. Nakon duela Jamesa Rodrigueza i Chiellinija, Kolumbijac je pao i Jonas Eriksson je pokazao na bijelu tačku. Ronaldo je pucao po sredini i vosko, Buffon nije mogao da odbrani.

Tih 1:0 vodilo je Real dalje, pa je Juve morao da krene naprijed po izjednačenje, što je otvaralo prostor za kontre domaćih. Tako je u 29. minuti Real istrčao dobru kontru, ali Ronaldo je, umjesto da puca, želio pokazati kako nije sebičan, ubacio je na drugu stranu i sve upropastio.

Do kraja prvog dijela Ronaldo je imao dobar pokušaj, ali je pogodio samo spoljni dio mreže.

Juve je agresivnije krenuo u nastavku, pa u 57. minuti stigao do 1:1. Pogba je glavom spustio loptu za Moratu, ovaj s 10 metara se namjestio i pogodio. Odbrana Reala djelovala je izgubljeno u tim trenucima.

U 68. minuti Rodriguez je pucao preko gola s 20 metara, a u 69. minuti sjajna prilika za goste iz Torina. Vidal je asistirao za Marchisija, no Casillas je uspio da odbrani zicer.

Bale je najviši u skoku u 72. minuti nakon ubačaja Ronalda, ali je gađao preko gola Buffona. U 88. minuti Pogba je imao mat poziciju, no odbranio mu je Casillas. Do kraja se Juve branio i odbranio, te izborio veliko finale.

Real Madrid - Juventus 1:1 (Ronaldo 23 - penal/ Morata 57)

Real: Casillas, Carvajal, Marcelo, Varane, Ramos, Rodriguez, Isco, Kroos, Bale, Ronaldo, Benzema.

Juventus: Buffon, Lichsteiner, Evra, Chiellini, Bonucci, Pogba, Marchisio, Pirlo, Vidal, Tevez, Morata.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Cristiano Ronaldo GOAL # Real Madrid vs... by livegoalshd


Alvaro Morata 1:1 | Real Madrid - Juventus 13... by EuropeanLeagueLiveGoal

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.