Nakon remija na Bilinom polju

Beganović i Marinović složni: Čelik je danas zaslužio pobjedu

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika i Zrinjskog danas su na Bilinom polju odigrali utakmicu bez golova, što sigurno odgovara više gostima iz Mostara, koji su danas odigrali slabo, a podatak da nijednom nisu uputili udarac prema golu Adija Adilovića dovoljno govori o blijedoj predstavi ofanzivnog dijela popularnih Plemića.

Nakon utakmice treneri ekipa su dali svoj komentar o remiju na Bilinom polju.

"Zadovoljan sam bodom, odigrali smo dosta slabo, bili smo totalno bezopasni u napadu. Bez golova se ne može pobijediti, a mi smo danas bili dosta loši prema naprijed. Čelik je danas imao nekolio šansi, po igri zaslužio tri boda, ali to je nogomet i mi se zadovoljni vraćamo u Mostar. Do kraja sezone pokušat ćemo zadržati trenutnu poziciju i plasirati se u Evropu", kazao je trener gostiju Vinko Marinović.

Domaći trener bio je zadovoljan što je ekipa nastavila seriju nepobjedivosti, ali ne i rezultatom u današnjoj utakmici.

"Zrinjski je imao danas možda veći posjed lopte, ali nisu nam nijednom opasno ugrozili gol. Mi smo imali nekoliko šansi, posebno u prvom poluvremenu, ali golman gostiju danas je bio sjajan. Malo su nas poremetile i povrede Marina Popovića, koji je nakon starta Muminovića zaradio pet šavova na glavi, te Dženan Burekovića koji je danas odlično odigrao, ali se povrijedio i morao je u drugom dijelu utakmice napustiti teren. Mi smo zadovoljni što smo nastavili niz nepobjedivosti, ali danas smo sigurno zaslužili tri boda. Okrećemo se sljedećoj utakmici i nadamo se pozitivnom rezultatu i protiv Radnika", kazao je Elvedin Beganović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.