Beganović: Zrinjski je sjajan, ali idemo na pobjedu

Zeničani žele nastaviti niz pobjeda

Beganović: Zrinjski je sjajan, ali idemo na pobjedu

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika uz ekipu Sarajeva najbolja su ekipa u posljednjih šest kola, Zeničani su vezali pet uzastopnih pobjeda, a već sedam utakmica su bez poraza. Sjajna serija, koja je crno-crvene lansirala na sedmo mjesto na tabeli raduje sve ljubitelje nogometa u Zenici.

Izabranici Borisa Pavića u subotu će na Bilinom polju u jednom od derbija kola dočekati ekipu Zrinjskog, koja se bori za izlazak u Evropu. Tim povodom danas je u prostorijama kluba održana i press konferencija, na kojoj su se prisutnima obratili trener Elvedin Beganović i sjajni ofanzivac Marin Popović.

Čelik će sutra pokušati nastaviti pozitivan niz, ali do pobjede može doći samo uz maksimum svih igrača.

"Dolazi nam Zrinjski, izuzetno sjajan i atraktivan protivnik. Oni se bore za Evropu, odlična su ekipa, skautirali smo ih i pokušat ćemo iskoristiti neke njihove nedostatke. Trud i želja ovih igrača se isplaćuje u drugom dijelu sezone, imamo sjajnu seriju koju želimo nastaviti do kraja prvenstva. Pred nama su još tri utakmice i na svaku idemo na osvojimo tri boda. Imamo problema sa stoperom Renatom Gojkovićem, koji će zbog povrede aduktora propustiti sutrašnju utakmicu, a umjesto njega će vjerovatno početi Zlatko Kazazić. Nadam se da će sutra sve linije biti na nivou, te da ćemo na kraju utakmice slaviti još jednu pobjedu", kazao je Beganović.

Najbolji strijelac Čelika u ovoj sezoni je 20-godišnji Marin Popović, koji je ofanzivni veznjak, ali po potrebi igra i lijevog bočnog. On se nada da će ekipa odigrati dobro, te će pokušati nastaviti sa svojim sjajnim igrama u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Fenomenalna je atmosfera u svlačionici, stvarno svi igrači daju maksimum, kako na treningu, tako i na utakmicama. Naša želja je da ovako nastavimo do kraja sezone bez obzira ko nam je protivnik. Pred nama su još tri utakmice i želimo osvojiti devet bodova, te sezonu završiti u gornjem dijelu tabele. Uz maksimalan pristup pokušat ćemo sutra pobijediti Zrinjski, koji je sjajan u gostima, posebno su jaki u ofanzivnom dijelu. Nisam opterećen davanjem golova i ovih šest pogodaka što sam postigao ove sezone, zasluga je čitave ekipe", kazao je Popović.

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović, Kojić, Kazazić, Jusić, Bureković, Bajraktarević, An.Dedić, Popović, Simić, Selimović i Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti