Mostarcima predstoji borba za Evropu

Nikolić: Možda će se ispostaviti da je ovo veliki bod

Dino Kurbegović

Zrinjski je remizirao u Zenici, a bod u utakmici u kojoj se Mostarci nisu iskazali, prema mišljenju Steve Nikolića mogao bi biti i ključni u borbi za plasman u evropska takmičenja.

“Moramo biti zadovoljni bodom s obzirom na to kako smo igrali. Čelik je imao dosta izglednih prilika da postigne gol, ali na našu sreću nije. Sve u svemu, osvojili smo bod, ispostaviće se možda da nam je i on veliki.”, kazao je Nikolić nakon susreta.

U posljednja dva kola Zrinjski će igrati odlučujuće utakmice u borbi za plasman u Evropu. Prvo će Mostarci dočekati Olimpic, a onda idu u Široki Brijeg. Mostarci su imali dosta dobre izglede u za titulu u jednom trenutku, ali sada je to već samo stvar teorije.

“U slijedeću utakmicu moramo ući maksimalno da pobjedimo. Siguran sam da naša ekipa može izboriti Evropu. Da li će se o tome odlučivati na Pecari ili ne, vidjećemo.”, optimistično kaže igrač Zrinjskog, te dodaje:

“Mi smo propustili dosta prilika, protiv Drine, protiv Slavije u gostima i protiv Mladosti na našem terenu. To je bolno, ali šta da se radi. To je fudbal. Sada nam je cilj da izborimo Evropu i nadamo se da ćemo uspjeti u tome.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je u ovoj sezoni promijenio tri trenera, što je ostavilo traga na igračkom kadru.

“Sigurno da je to imalo uticaja. Bilo je turbulentno stanje u klubu, ali to je naša realnost u Bosni i Hercegovini. Trenerski posao je nestabilan, a na igračima je da budu profesionaci i da se trude. Sa Marinovićem je odlično, podigli smo formu u odnosu na period kada nas je vodio Krstičević i nadam se da možemo i bolje.”, završio je Nikolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.