Beganović i Marinović složni: Čelik je danas zaslužio pobjedu

Nakon remija na Bilinom polju

Beganović i Marinović složni: Čelik je danas zaslužio pobjedu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Zrinjskog danas su na Bilinom polju odigrali utakmicu bez golova, što sigurno odgovara više gostima iz Mostara, koji su danas odigrali slabo, a podatak da nijednom nisu uputili udarac prema golu Adija Adilovića dovoljno govori o blijedoj predstavi ofanzivnog dijela popularnih Plemića.

Nakon utakmice treneri ekipa su dali svoj komentar o remiju na Bilinom polju.

"Zadovoljan sam bodom, odigrali smo dosta slabo, bili smo totalno bezopasni u napadu. Bez golova se ne može pobijediti, a mi smo danas bili dosta loši prema naprijed. Čelik je danas imao nekolio šansi, po igri zaslužio tri boda, ali to je nogomet i mi se zadovoljni vraćamo u Mostar. Do kraja sezone pokušat ćemo zadržati trenutnu poziciju i plasirati se u Evropu", kazao je trener gostiju Vinko Marinović.

Domaći trener bio je zadovoljan što je ekipa nastavila seriju nepobjedivosti, ali ne i rezultatom u današnjoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zrinjski je imao danas možda veći posjed lopte, ali nisu nam nijednom opasno ugrozili gol. Mi smo imali nekoliko šansi, posebno u prvom poluvremenu, ali golman gostiju danas je bio sjajan. Malo su nas poremetile i povrede Marina Popovića, koji je nakon starta Muminovića zaradio pet šavova na glavi, te Dženan Burekovića koji je danas odlično odigrao, ali se povrijedio i morao je u drugom dijelu utakmice napustiti teren. Mi smo zadovoljni što smo nastavili niz nepobjedivosti, ali danas smo sigurno zaslužili tri boda. Okrećemo se sljedećoj utakmici i nadamo se pozitivnom rezultatu i protiv Radnika", kazao je Elvedin Beganović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.