U dresu Reala postigao 310 pogodaka

Ronaldo sve bliže Raulu, naredne sezone pada rekord

Adnan Beganović

U susretu 37. kola Primere u kojem je Real sa 4:1 savladao Espanyol tri pogotka za "kraljevski klub" postigao je najbolji svjetski fudbaler za 2014. godinu Cristiano Ronaldo.

Sa ta tri pogotka Ronaldo je stigao do brojke od 310 pogodaka u dresu Reala, te se osamio na 2. mjestu vječne liste strijelaca, odnosno pobjegao je za upravo tri pogotka legendarnom Alfredu Di Stefanu.

Najviše pogodaka u dresi Reala postigao je Raul (323), kojeg će Ronaldo skinuti s trona sasvim sigurno ukoliko i naredne sezone bude nosio dres kluba iz Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.